BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT !

kalau nak join, kelik SINI
Advertisements

minngu keempat bulan tujuh

saam semua sekali sekala..

minggu keempat bulan tujuh.minggu nie banyak jugak la setelah belog n fb dah lame tak update lah ape la segala bagai kan. nak kau ta bz, tak jugak..nak kata sibuk sangatsangat pon tak jugak lah..habis tu nak cakap macam mana lagi.. entry kali ni nak cakap tak puas hati, tak jugak.. nak cakap uas hati pon cam kurag. cuma tengah pening sikt..nape ade je yang asyik nak carik masalah dgn csf eh.

mungkn ade ke words yang keluar dari mulut ni ta menyenangkan hati sesetengah orang yang mendengar. ataupon kepala ini terlalu berfikiran negatif terhadap sesuatu. ataupun hati ini terlalu rase merindu..*sila muntah tang rindu tu na kalau sudi…


kadangkadang terfikir jugak ketidakselesaan terhadap orang lain yang kita pon tak tawu macam mane nak menghadap kan. sebabnye kite tak bole nak bace fikira orang lain. cuma, bila ada yang berkata dan berbisik kat kite tu, abai kan. semua tu godaan hidup untuk mase kat dunie ni.. anggap tu semua cabaran hidup zaman sekarang.

boleh ke kite cakap dah bosan hidup ni? tapi dah sedia ke untu mati? dulu rase macam nape nak kene cakap pasal keburukan orang lain. rase mcam tak suke sangat. tapi bila orang buad bende tu, terase acam kalau dia boleh kenapa aku tak bole..cuma, apakah ayat nie nampak macam pendendam sangat. tapi sampai bila nak biarkan orang lain pijak kepala kan. tapi entahla.. kalau kite balas hempedu kat pemberi hempedu, apaka kita akan dapat gula? tak jugak kan.

“kalau kite pupuk diri berdendam itu  hanya akan buat kita sakit hati”


notakaki: tak perlu untuk csf nak benci sapesape atau dendam kat sapesape sebab hal tu akan buad csf sakit      hati..lebi baik belajar dan belajar memaafkan.

hanya tuhan yang ciptakan fizikal ini

ciksasafyna,

walau ape yang terjadik, awak kene kuat okayy..jangan pernah pkey yang takder orang sayang kat awak, takder org nak dekat dengan awak dan jangan pernah pke yang awak takde sape sape dahh okayy..

ketabahan tuu sangat penting untuk awak.. dari situ awak dapat tawu erti hidup..jangan jauhkan diri dari allah s.w.t kerana allah itu pelindung, pendinding dan segala galanya berbanding nya yang hanyalah makluk allah..sedarkan diri awak bahawa hidup ini walaupun tidak sempurna seperti yang diharapkan, apalah gunanya berharap dengan orang yang tidak pernah berperasaan untuk menghargai awak yang terlalu sayang akan dia itu..

dengar betolbetol…

diri awak tu sangat mahal..sangat berharga dan bukan untuk dilukai mahupun disakiti tanpa rasa belas kasihan okayy..kuatkan hati..matangkan dir dan sendiasa berfikiran positif. mungkin bukan jodoh. takkan awak still nak stay tapi setiap hari sakit hati bertendang..

notakakitangandan hati:   terase sedih tapi harus kuatkan hati dan tebalkan kecekalan dalam diri.:

bile orang cakap kite two faces

being nice to the hater is not being two faces but growing up

notakakitangan: credit to cik lailasafwan

malam yang sepi

sepi? selamat malam semua readers..sepi ke malam ni, rumates baru csf nie tak fe nye nak sepi kan..asek bercakap cakap jep.. well cume nak cakap yang…gudnites…esok ade kelas pagi yang awal..jadi, kene lah tdo awal sikit even esok 1 kelas jep..

nites pees..

notakaki: csf nak belajar rajinRajin dan jadik yang terbaik!

soulmates.

sitting alone, staying alone..
will you stay next besides me?? *mood: lapar

singgah blog aku sat, boleh kan

salam semua..

mai mai sini..singgah le sat kat kami nie.kami ni belog baru ag. nak tawu lagik kelik kat header di atas..:)

roses are forever

 salam semua..

diam dan senyum pon dah memadai..merepek je..  sebenarnye semalam mase org lain sibuk mencuci membersih kawasan masing, csf pon join jugak.tapi bersihkan mata dengan bungabunga yang banyak kat presint 2 putrajaya. seriously memang rase best dan berbaloi dapat pegi. jadi, berbekalkan camera hanphone, csf amik lahh beberape ketul gamba. kat atas tuu salah satu drpdnya lah kan..entry yang sangat pendek sebabnye, perut dah meronta ronta mntak makanan. sarapan tadi pon berbekalkan twisties jep. takder yang lain dah nak makan. sebabnye dah sengkek sangat plus nak g tengok malaysia vs singa lagik..hadoi. mane la nak cekau duet nie kn.takpe. idop secara bersederhana dah cukup. tak perlu membazir dengan hal yang tak penting. yang penting makan dulu..:)
notakaki: saya perlu berjimat untuk hujung bulan nanti.:(

sabah baaa trip

salam..selamat pagi. petang dan malam readers.new belog, new face but old writer..hehe..well..last week la kan. ive went to sabah baa..berbekalkan ringgit yang tadik berkepuk kepuk, ku gagahkan jugak pegi sebabnye tiket dah tempah few month yang lalu..before final sem 4 lagik..sekarang da sem 5, so pegi la.alangalang mara ponn da masok kan. tggu ape lagik lahh..so, csf upload la gamba yang puluhan ribu pulasan nie untuk korang tengok2 ushaisha sikit dan banyak..
yang nie mase kat pulau manukan. cantik kan view dye..csf da termimpi mmpi and rase nak pegi lagik jep. tapi tengok lah nanti macam ne and ape cerita kawankawan csf.

susunan yang tidak diikut ye.. nie pulak mase kat klia.are’ a takdek sebab dye yang capture gambo nieh..kesian kau bedayy boy

nie pon kat pulau manukan jugak. maseni adek kecik tuu adek pujan..yang pakai baju kuning tuu..diam dye bukan main lagik..da macam ulang bisu..angguk geleng je.. bilo dah serasi.. hilang angguk ke gelengg semua tuu

on the boat about 10 mins laa otw to pulau manukan yang canteekk tuu 

one more time, are’ a jugakk yang takder takpelah.biarlah dye yang jadik phtgrpher lagik.

here he is..muke nak scary jep..tapi seriously thi bedayy boy menakutkan lahh..huish..

da sampai kat kota kinabaluinternationale airporte.. termenung masing masing tunggu ayah pujan datang ambik.. maising masing muka dah ngantukla..macam macam hado..

ops.! i tertido di situ.. at this moment dah about pukul 1 lebeh rasenye..

pagi last tuu..berbarbequuuuue lah kome kan..sangat survival bile takde paper or pape untuk nyalakan api n egala bagai..last last payung jugak terpkse dkorbankn untuk jdik tmpat mmnggang.

 
yg nie pulakk mse kat 1b..1 borneo..buad ape kat situ? mainmain kat tgkat atas tuu..im just looking at them yang main archery, lumba kete dan macam lagik lah yang scf sendirik pon tak tawu 
the ladies maa..cantikk tak kami

semua orang tutup dolphin tuu..hadoi..i tak ready lagik laa

yang nie pulak. i have no idea lahh nak cakap maca mane..csf pon tak tawu ap motif cik afif nieh suruh csf amik gamba dye macam nie.. ready nak kene bahan la tuu.. tapi memang dye la yang paling banyak kene bahan di abad kptm nie kan.. sebabnye dye pelat r.. ala macam lisa surihani tuu…grrrr…sabo jelahh..

notakaki: aw awesome journey even poket pon dah pokai sehh..

belog baruu…

salam..
heyy guys and ladies..actually nie bukan belog yang pertama csf buad belog..kalau korang perasan la kan, ade lagik belog name dye sasafyna kan.. tats mine tuuu..csf tepakse buad belog baru sebab kene gantikan balik sebabnye tak boleh follow lebehh darik 300 orang..peliknye..csf je ke yang jadik macam nie ehh.. korang yang lain ade takk yang jadik mcam nie..sedeyhh sangat tapi, entah la..tak tawu nak buad macam mane..da ramai orang yang csf tanye, nak kene tuka email la ape la sume nya da buad tapi tetap jugak tak dapat nak follow org lain lgik..sedeh senarnye..tapi, takpe lahh..semoga hidop baru dengan belog baru nie dapat la mengubat hati yang lara dan berduka nie..haha..jiwang sehh..