307

Aku rindu

Tapi bukan kau yang aku rindu

Bukan kau yang aku ungkap selalu

Bukan kau yang ingin aku tuju

Pada siapa itu aku tak tahu

Putih kelabu

306

Indeed

A truth is seen as a lie

A lie is seen as truth.

Dumb.

305

lari laju laju

tapi masa itu

kau mungkin jatuh.luka malah patah anggota

tapi

bangun kembali

yang dah dibelakang tinggalkan dibelakang

kalau pandang belakang tak mungkin dapat kebelakang kembali

walau berapa dekad kau tunggu

yang belakang tetap berada dibelakang

yang didepan yang sepatutnya kau kejar

bukan yang dibelakang

“if Cinderella turn back to pick up her shoes, she wont become a princess”

304

you created it but you destroy it.

well.

going through heartbreak is not so bad.

its a teacher.

you wont know how it is until you feel it.

in future you will more caution

be positive.

encouraged yourself.

there’s a rainbow after rainy day.

” just because you get hurt doesn’t mean you gonna die.”

303


Experience is the best teacher

i may not the best person.but i do had learn toward these situation. mungkin belum lagi rezeki aku pada kali ini. tak kisah la berapa lama aku tunggu.

 yang pasti aku kena sabar. didik hati kurangkan amarah. control the anger. not let the anger control you. check balik dalam diri. kadang kadang kita tak sedar kita melukakan orang sekeliling kita. walaupon kita rasa benda tu macam chill je. 

come on la nak touching touching kenapa kan. kita kan member and so on. tapi pernah tak kita terfikir apa yang dia lalui sepanjang hati ataupon apa yang ada dalam hati dia. put yourself into others shoe. walaupon badan kita sebenarnya besar gedabak nak masok dalam kasut memang tak boleh la kan. i mean, letakkan diri kita di dalam situasi orang itu. akan ada yang tak setuju kadang kadang.

 yelah kan. time marah nak ingat ape dah. sebab tu lah penting dan harusnya belajar untuk kawal marah tu. marah itu faveret syaitoon yang nak sangat datang nyendeng nyendeng kat kita kan. 

tolong lah pergi jauh jauh yer makhluk penggoda. tolong lah faham. dek kerana kemarahan nanti one day we might regret.

 so, bila nak rase marah tu, tahaaaaan dan tahaaan dan tahaaan je.nikmati kehidupan ni sementara masih ada masa. kalau asyik nak marah marah ni boleh bawak kemana. kenyang pon tidak.

 mohon jangan lah terlalu manjakan perasaan tu. nanti makan diri.

penting dan perlu untuk kita respect and relaks tentang keputusan orang lain. kita bukanlah sesiapa dan kita tak boleh nak suruh org itu ini dan itu. tuan punya body tu sendiri yang boleh tetapkan hati perasaan or pape yang dia nak buad

tak kisah la macam mana berat sekalipon. tetap jugak kena pujuk, paksa ataupon ugut diri tu untuk sabar. Setiap masalah ada jalan keluarnya. Kamu mungkin tak melihatnya, namun Tuhan tahu jalan keluarnya. Yakin dan percayalah padaNya

salahnya mungkin terlalu obsesi kejar something yang tak sustain. sebab tu lah kena belajar be flexible. kalau obses sangat ni apa yang kita nak tu sebenarnya boleh jadi tersalah simpang.

tapi, 

pendek kata, seseorang yang dikategorikan sebagai peenang adalah org yang mampu kawal marah dengan sabar tulus dan mulus serta ikhlasssss gituuww

hati, mohon bersabar ye dengan keduniaan yang sementara ni.

 tak rugi sabar ni.

 serius tak rugi. 🙂

302

Assalamualaikum

so ya.
MIMPI
Mimpi ni tak selalunya brunsurkan petanda. tapi juga boleh jadi bunga tidur.tapi kadangkala ianya hanyalan bisikan syaitan yang bertungkus lumus menyesatkan anak Adam. it happen since we are overthinking towards something. tentang dia tak sepatutnya fyna fikir lagi. rindu itu sentiasa ada. tapi dia milik orang lain so ya seharusnya kita terima dengan redha. Allah tahu apa yang terbaik untuk hambanya. 

mimpi ni berpunca dari emosi yang tak stabil. bila kita terlalu fikir sangat akan sesuatu hal tu, so boleh jadi terbawa bawa dalam mimpi. Ayah pesan, seeloknya sebelum tidur tu baca ayat yang ayah ajarkan dan baca ayat kursi bagi menjadi pendinding diri. time will heal everything. jalankan tanggungjawab dan tugas kita sebagai hamba. kita mungkin tak boleh puaskan hati semua orang tapi dengan Allah sentiasa kita takkan ada rasa yang kita rasa terhadap manusia. back to basic. yakni kita takkan kecewa seandainya kita meletakkan Allah yang teratas. Allah takkan kecewakan hambanya. kita yang kecewakan diri kita sendiri dengan overthinking dan sebagainya. dari situ terhasil lah mimpi yang bukan bukan.
aku tak sempurna. aku punya salah dan silap. aku selalu rasa kerdil dan tak layak. aku hanya manusia. tiada manusia yang tak berbuad salah. tapi mohon lah pengampunan. nescaya rasa tidak puas hati, rasa gelisah mahupon rasa sedih akan hilang sedikit demi sedikit. Allah takkan biarkan hambanya sesat seandainya hambanya kembali ke sisinya. aku cuma inginkan redhanya. ingin disisinya. aku percaya Dia takkan pernah biarkan aku keseorangan. takkan biarkan aku jatuh dan rasa tersisih. malah melalui ujiannya Dia menujukkan kasih sayangnya, membuktikan dia sisisiku dan malah menguatkan aku dan menddekatkan aku dengannya. subhanallah.

wassalam. 

300

299


You have to LET GO 
what you think is GOOD
 in order to get something BETTER
because
 you’ll never know 
what’s BEST for you until it has arrived
LOL

298

297

nah. i am fine. am is just fine