300

Advertisements

299


You have to LET GO 
what you think is GOOD
 in order to get something BETTER
because
 you’ll never know 
what’s BEST for you until it has arrived
LOL

L.O.V.E

aku tunggu

home wall. sukaa sgt bila roomates buad cmni
tapi dalam tunggu tu aku fikir serasional yang aku mampu
Tuhan takkan uji aku kalau aku tak mampu
aku rasa kehilangan
tapi aku rasa relief
even aku sakit hati
even aku rindu
tapi aku rasa mampu
takdalagi orang nak kejutkan aku ditengah malam
takdalagi orang nak suruh aku itu ini 
aku jadi diri aku
bukan yang orang suruh aku
bukan yg ajak aku itu ini tapi dengan alasan nak ikut syariat
dengan kata niat nak bimbing
bukan aku takda agama
bukannya aku taktwu solat 
baca quran pon bukanlah setahun sekali
batas laki pompuan aku tak sambar mcm tu je
tapi aku masih banyak tanggungjawab
selama 22 tahun ayah mak jaga aku
takkanlah satu sen pon aku xnak depa rasa titik peluh aku
kau pon satu
katanya kemasjid setiap waktu
semua benda mampu lepas
aku baru jentik dengan ujian
tapi kau dah terlepas
kuatnya kau seperti yang kau sentiasa khabarkan
itu buktinya kau bukan untuk aku
Tuhan ada yang lebih baik untuk aku
aku percaya itu je
Aku sedih kau janji tapi kau yg tak tepati
aku cabar diri aku. aku tak makan durian. tapi aku cuba jugak semalam. dan aku mampu.
dari salah satu nikmat Allah tu aku jump ke conclusion
Aku mampu.

RAMBLING

assalamualaikum.

Setelah sekian lama tak mecoret kat sini. akhirnya hati ni terpanggil untuk menulis sesuatu. mungkin juga dek kerana rasa terhadap dia yg sgt kuat. selama ni perkonsian tentang masalah dengan org lain adalah satu kesukaran kerana dikuatiri bakal menyusahkan orang lain dengan masalah sendiri. tapi sentiasa kena ingat. dalam hidup ni sebelum death kita ada choice which is we are the one that make a decision. kita yg mencorakkan diri kita disampaing kegala kemalasan dan kerajinan kita. takde org lain yg rajin tapi kita yg berjaya kan.

Dengan ini, saya ingin meminta maaf dengan diri saya sendiri adalah kerana lelaki itu saya telah menyakitkan diri saya sendiri. dear self, i am truely sorry. really sorry for hurting myself and i am soo sorry for biarkan anda sakit, tak sihat, vomitting,loose appetite and even loose weight at the time he leave you and he didnt appreciate how much you love him. jadi, dengan ini saya ingin berjanji dengan kamu wahai diri saya sendiri. takkan ada lagi cinta tak halal selepas ini. i believe you are stronger than you know. i believe you can make him wonder how you could smile after everything happens. 

in life, harini kita jatuh. kita sedih dan kita terasa sangat tak bermaya. tapi lupakah kita tak selamanya kita dibawah. dan tak selamanya kita diatas. seandainya ditoreh tangan, darah yg keluar warnanya berbeza dengan makhluk Allah yang lain, dari situ lah baru selayaknya anda berkata bahawa “dia bukan macam kita. dia tak seperti kita”.  
However, since our world is different ill let you go. im glad you had found someone better than me. 
dalam hati ni Tuhan jer yang tawu. tapi, hati ni perlu redha dan tahu juga bahawasanya Allah menghapuskan apa yang dikendakinya. Segala yang berlaku dalam dunia ini adalah dengan kehendaknya. dan kita sebagai hambanya haruslah menerima dengan hati yang terbuka. ajal, maut dan jodoh sudah ada untuk kita. cuma ceat atau lambat. tapi, yang paling dekat itu adalah ajal. cuma kita je tak tawu bila.kuatkan hati cekalkan diri. 🙂

sekian. 

wish

salam semua…

i wish he still with me, wipe my tears and do cares about me than they did..

i missyousoomuchzar

kbai!